Nápady na zařizování ložnice

Ložnice je jednou z nejdůležitějších místností v našem domě. Právě v něm si po celodenní práci odpočineme a nabereme sílu do dalšího boje. Z tohoto důvodu to musí být útulné, pohodlné a bezpečné místo. Nabízí se však otázka, jak zařídit ložnici tak, abyste si v ní opravdu odpočinuli.

 1. Ložnice v moderním stylu

Dnes je to opravdový hit. Perfektní řešení pro každého, kdo oceňuje minimalismus a jednoduché interiéry. Takové ložnice jsou primárně klasické barvy. Dominuje jim černá, bílá, šedá a béžová. Typické jsou studené barvy, které do místnosti vnášejí eleganci. Ložnice v moderním stylu je nábytkem s kovovými doplňky. Na stěně se může objevit fototapeta zobrazující například New York.

2. Ložnice v zemitých tónech

Je to ideální nabídka pro všechny, kteří milují přírodu a milují kontakt s ní. Ložnice odkazující k přírodě jsou především barvy země: různé odstíny hnědé a béžové, zelené. Vše rozbité bílou a ecru barvou. Díky tomu ložnice působí mimořádně elegantně a získává zajímavý ráz. Zajímavým řešením je použití materiálů, jejichž textury připomínají například kmeny stromů.

3. Ložnice v retro stylu

Toto je návrh, který je v současné době také velmi populární. Retro styl je především odkazem na to, co již bylo. Ložnice zařízená v tomto stylu působí elegantně a stylově,  odkazuje k interiérům paláců i designu 60. let 20. století. V interiérovém designu v retro stylu bychom se měli zaměřit na dřevěný, zdobený nebo čalouněný nábytek. Bývají poměrně masivní, takže nejlépe vypadají v prostorných a velkých interiérech. Tento styl se vyznačuje velkým množstvím doplňků a dekorací, jako jsou zrcadla ve zlatých rámech, křišťálové lustry, lampy se stínidly a dřevěné stolky. Při rozhodování o tomto stylu byste se však měli držet střídmosti, protože je snadné propadnout nadsázce a vytvořit interiér, jehož výzdoba bude zdrcující nebo chaotická.

4. Ložnice ve skandinávském stylu

Je to styl trochu podobný tomu ze zemských tónů. Zde vládnou i hnědé, typický je ale nábytek z přírodního dřeva. Dřevěná podlaha, postel, noční stolek – to vše tvoří dokonalý, mimořádně úhledný a elegantní celek. V některých případech je holé dřevo pokryto bílou barvou. Vnitřek se pak stává ještě čistším.

5. Neobvyklá řešení na zdi

V ložnici jsou nejen specifické styly, ale také přísně definované prvky interiérového designu. Při vytváření vlastní ložnice se vyplatí zkusit jít trochu za obvyklé vzory. Pak budete moci vytvořit dokonalý interiér. Kdo řekl, že na stěnách v ložnici se dá najít jen barva nebo – v poryvech – fototapeta? Existuje spousta řešení. Zajímavou nabídkou je jistě zeď z cihel. Při rozhodování o ní jen musíte pamatovat na to, že dokáže místnost opticky zatemnit. Pruská zeď? Do ložnice se bude skvěle hodit! Ložnici však může vyvolat i potřebu prosvětlit doplňky.

Ložnice je místnost, která si zaslouží zvláštní pozornost. Pak si budete moci vytvořit dokonalé místo k odpočinku, kde bude spánek bezpochyby opravdovým potěšením.