Jak využít OSB desky v interiérovém designu

Stále více lidí, kteří hledají návrh domu, hledá také nápady na originální uspořádání interiéru. V poslední době je velmi oblíbené používat levné materiály jako OSB desky, palety, krabice nebo cívky na kabely. Taková řešení fungují dobře nejen pro lidi, kteří mají svůj první byt. Stále více lidí oceňuje zajímavý, ručně vyrobený nábytek nebo jiné prvky interiérového designu. Mohou být skvělým doplňkem i ve velmi moderním interiéru. A co víc, pokud jsme autory byť jen fragmentu našeho interiéru, získá náš dům zcela jistě jedinečný ráz.

OSB desky a interiérový design

Zvláště zajímavou nabídkou jsou OSB desky, které mají velmi zajímavý povrch. Velkou výhodou OSB desek je jejich pevná struktura a strukturální charakter, který dodá „dráp“ každému interiéru. Tato deska je vyrobena ze spojených dřevěných třísek, díky čemuž je její povrch opravdu zajímavý. Stojí za připomenutí, že ve stavebnictví najdeme mnoho druhů desek různých tlouštěk a velikostí.

OSB stůl

Zdaleka nejběžnější OSB desky se používají na stavbu stolů a psacích stolů. Takové projekty lze nalézt i ve velmi moderních kancelářích. Dlouhé OSB stoly v minimalistických bílých místnostech vypadají opravdu fantasticky. OSB desky se hodí k zeleni, takže pokud z nich vyrábíme jakýkoli stůl, měli bychom volit zajímavé květiny v tlumených květináčích (např. bílá, stříbrná, mátová).

OSB deska na zeď

Díky zajímavému vzhledu OSB desky se skvěle hodí k obkladům stěn. Je dobré si vybrat jednu stěnu, na kterou položíte desky, a zbytek vymalovat libovolnou barvou. V ložnici to může být stěna za postelí. A co víc, můžeme si svépomocí vyrobit i poličku, na kterou položíme knihy, svíčky nebo jiné užitečné věci do ložnice. V kuchyni to může být stěna vedle stolu – k ní se skvěle hodí jednobarevný nábytek, zejména bílý nebo černý. Do záchodu můžeme použít i OSB desky, které obloží stěnu za záchodovou mísou. Možností je spousta – vše je jen na vás.

OSB skříně

Jak jsme již zmínili, OSB desky jsou velmi odolné proti vlhkosti. Jejich další výhodou je, že se nekroutí. Z tohoto důvodu budou skvělé v kuchyni. Z desky vyrobíme vrchní desky skříní nebo jejich dvířka. Díky tomu automaticky získáme výrazný estetický akcent, který po dozdobení doplňky stačí k tomu, aby interiér vypadal originálně. Zajímavým postupem je pořízení barevných úchytek do skříněk, které navodí radostnou atmosféru. Desky budou vypadat senzačně v kombinaci s černou lesklou deskou nebo bílými stěnami. Vyplatí se zvolit kovové doplňky, které vytvoří velmi moderní atmosféru.

OSB desky v koupelně

Vzhledem k pevnosti a odolnosti desek jej můžeme použít i v koupelně. Skvěle se bude hodit jako originální plášť vany. Tabuli můžeme vždy natřít, díky tomu získáme zajímavou kompozici. Skvěle funguje matná olejová barva, zejména bílá, černá a šedá.