Design interiéru s použitím skla

Sklo je spojeno především s moderní a designovou architekturou. Je synonymem technologického pokroku a symbolem velkoměsta. Sklo se však dá využít i mnohem subtilnějším způsobem než ke stavbě staveb sahající až do nebes. I ve zdánlivě obyčejném interiéru domu a bytu lze sklo využít k aranžérským účelům.

Prosklená budova

Myslíme „sklo uvnitř“, vidíme okna. Je pravda, že největší prosklenou plochu v místnostech zabírají většinou oni. Téměř vše závisí na jejich formátu, tloušťce a tvaru. Od tepelné izolace budovy, přes světlost v místnosti, až po vzhled celé místnosti. Čím více prosklení, tím lehčí nejen budova, ale i místnost. Navíc je lépe osvětlená, díky čemuž snáze uspořádáme její další prvky. Vzhled zasklení do značné míry ovlivňují rámečky a případné dělení mezi nimi. Velká bezrámová okna skvěle ladí s moderními interiéry, okno s členěním zase skvěle zapadne do klasického nebo provensálského stylu.

Skleněný nábytek a detaily

Všechny druhy skleněného nábytku a detailů dodávají interiéru lehkost. A co víc, jejich povrch, který láme světlo, může opticky prodloužit a rozšířit místnost a vytvořit další prostor. Taková řešení dobře fungují zejména v kontextu stylů, kde se sklo kombinuje s jiným materiálem. Příkladem může být interiér loftového typu. Sklo je zde kombinováno s kovem, např. jako součást konstrukce stolu. Tato kombinace dokonale vyvažuje jeho jednotlivé složky. Chlad a strohost jsou rozbity s jemností a křehkostí skla. Můžeme tak vytvořit interiéry plné avantgardních protikladů, ale i harmonické soudržnosti.

Neobvyklé skleněné řešení

V posledních letech se v módě objevuje stále více neobvyklých aranžérských řešení pomocí skla. Jedním z nich je použití k pokrytí čel nábytku. Nejčastěji mají skleněné tabule na nábytku různé barvy nebo se nanášejí na povrch zdobený malbou. Díky tomu dokážeme velmi kreativně zařídit téměř jakékoli spojení. Dalším neobvyklým nápadem je obložení stěn sklem. Řešení fenomenálně funguje v kuchyni a koupelně, kde nahrazuje nebo imituje obklady. Šťavnaté a intenzivní barvy v těchto místnostech jsou skutečnou aranžérskou bombou. Vhodný výběr skla vám umožní dosáhnout skvělého efektu hry světel a stínů a zvýrazní námi vybrané povrchy.

Prosklené dveře

Prosklené dveře jsou obvykle spojovány se socialistickými konstrukcemi navrženými tak, aby usnadnily nahlédnutí do bytu, ale i vykukování z něj. Taková řešení jsou však v současnosti na trhu skutečnou vzácností. Možnost umístění laserových dekorací na skleněné dveře z nich dělá skutečnou ozdobu místnosti. A co víc, díky možnosti umístit do nich benátské sklo se nemusíme obávat problémů se soukromím.